Tuesday, October 20, 2009

.::Horoskop::.


Baiklah aishah. Adalah lebih baik kamu aktif memblog semula memandangkan kamu memang free, duduk mengonline, menfacebook saje skang ni. Ara..Ara.. (Bermaksud saya faham atau saya tahu dalam bhs korea). Sya ingin campur2 sedikit tulisan sya dengan bhs korea boleh.? iyelah, sya tidak mahu ilmu bhs korea itu hilang begitu saje..penat2 belajar selama 2 semester. Okey, kembali kepada ape yg nk sya story ari ni.


Sya saje2 belek2 magazine astroview utk bln Oktober punye. Terjumpalah horoskop Capricorn utk bulan 10. Yg kat ruangan tue tulis: "Bulan Bertuah! Muncul cinta & peningkatan dalam segenap bidang. Kesukaran berakhir, kewangan meningkat, penghargaan datang. Bersosial dan dapatkan bantuan." Wah2..seronoknya dengar ye. Tapi sya tgk bln 10 ni x mcm yg horoskop ni tulis pun. Sya baru kena saman laju minggu lepas dan gagal dapat keje utk management trainee jusco. Hahaha.. tuelah kan. x baik percayakan horoskop ni. Yg paling utama, percaya kepada Qadaq dan Qadar. Tapikan kalau untuk 10 hari yg tinggal ni sya dapat kerja yg diharapkan..Syukur Alhamdulillah.. ;)


Seperti yg anda tidak tahu. Sya sudah tamat praktikal, sudah menyiapkan kertas latihan praktikum, dan sudah menghantarnya kepada lecturer yg berasal dr Jerman itu, dr Jan Spark. Jadi sekarang dengan rasminya sya bergelar pemburu kerja. haha. tak mahu tulis tanam anggur. pemburu kerja lebih enak didengar. Sya baru mula menghantar resume secara rasminya semalam. Resume2 lain sebelumnya mcm main2 saje.. x ikhlas pun. haa..! kerana main2 dan x ikhlas tue la sya x dpt MT jusco.. whatever lah. kwn sya cakap keje banyak, nk duduk pun x sempat-berdiri aje, cuti sehari, weekdays plak tue. Mungkin ade hikmah nye sya tak dapat, memandangkan mase gi IV sya pun x serius sgt, tambahan pulak gaji yg ditawarkan macam x setimpal. bukan demand okey.. tapi memang betul lah.. elaun pun xde. Dan yg paling penting, masa utk bersama keluarga dan kawan2 pun sangat terhad. Silap2 x sampai sebulan sya dah berhenti.


Sya sendiri tak pasti matlamat sya utk mencari pekerjaan. Yang saya tahu dengan duit gaji nanti sya nk shopping. Mahu membeli handbag Coach idaman.. atau Miu Miu atau Juicy Couture.. hrmm.. =P


Sya sbnrnya confused. nak keje dulu ke nak sambung study terus. Rancangannya biarlah sya keje dulu smpai Jun thn depan lepas tu sambung master. boleh mcm tue..??


Baiklah. Cerita berhenti di sini. No Idea. Anyong! (bye)

ini COACH

ini COACH juge

Ini Juicy Couture



dan ini Miu Miu


shantek kan.. beranganlah aishah! =P


.....

5 comments:

naz said...

beg lawa. harga takdE?

Qaseh Aishah said...

hi naz..
tuelah..shantek kan..

beg coach yg first tu USD198
yg 2nd USD398..

yg juicy tu USD170 rasanye..

yg miu miu tue x pasti. dh x igt..

teringin nk beli...tp x taw la bile boley dpt...huhuhu...

~Am Sya~ said...

no 3 tuh plg cantekk!!

dan terbaekk!! =)




^SyASyA^

Qaseh Aishah said...

hee..

sya plg suke yg no. 1 tue..
2nd bru suke yg juicy tue..

huhuhu..
nti mesti beli jgk..!

chipsmore said...

lawanya beg beg itu ;)

 
blog design by suckmylolly.com

Template Modified and Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates