Saturday, August 22, 2009

.::Selamat Datang Ramadhan! ::.

Assalamualaikum dan selamat berpuasa (mcm dh lame x mula entry dgn bg salam. ish2, x baik la aishah ni..lalala). Setelah tiga tahun berpuasa di perantauan (eceh, perantauan konon, setakat kat UUM sintok aje..), uhu.. perantauan lah jugak tu, jauh dari keluarga, ada faham..kalau naik bas sudah 8-9 jam, naik flight satu jam sahaja. Itu makanya sya lebih suka naik flight. haha. Okey, cukup.

Akhirnya, tahun ni, sya dapat menyambut bulan ramadhan dekat umah.. dengan family semua. Sepanjang tiga tahun duk kat UUM, tak pernah dapat sambut puasa dekat rumah, kurang seminggu lagi nak raya baru lah dapat balik umah. Sedih woo.. Walau apa pun, kenangan puasa kat sane tak dapat dilupakan.


Seronok memang seronok dapat puasa kat umah. Tapi risau pun ade jugak (nak risau ape pulak..? ) Yelah, kalau dulu masa bulan puasa kat kampus, paling tidak masa hujung puasa dapat lah kurang 1-2kg berat badan. Kalau kat umah ni, silap2 makin naik lagi ada. Waa.. x mahulah..Control aishah control. Makan sikit2 aje. Raya nanti nak kena pegi Ipoh jumpa kamu punya family in-law to be.. (Ish.. x confirm lagi la nak pegi ke tak.. x maw lah.. segan.. ;P ).

Puasa ni pun first time puasa masa keje. Macam mana lah agaknya eh.. Kitaorang kat commercial tu dah la kuat menyembang.. Keringlah tekak nanti. Aishah, bulan puasa harus dijaga tingkah lakumu, perbuatanmu, perkataanmu, dan yang sewaktu dengannya. Betullah, marilah kita jadikan ibadah puasa kita pada tahun ini lebih baik dari tahun2 yang sebelumnya. InsyaAllah. ;)



::gambar hiasan yg xde kena mengena dengan bulan puasa::


::Waa..sya rindu lah pulak dengan bazar Ramadhan kat Changlun tu. Pergi dengan kawan2 dulu, memang penuh tangan kami beli juadah berbuka. Uhu.. rindu pada kawan2 semua ::


.....

6 comments:

SuFy said...

camat berpuasa...hehhe..smg sgala amalan diterima..amin~

Qaseh Aishah said...

hee.. ;)
sufy juga.. selamat menjalani ibadah puasa.. ;)

triple x malaya said...

salam blogger n salam ramadhan dari daku...blog yang menarik..

Qaseh Aishah said...

Salam kembali..
triple x malaya..
TQ coz sudi menjenguk blog sya.. ;)

leadleedeea said...

qaseh..selamat berpuasa~!! jgn monteng2 hehehee~!!

kuIna LadyInRed said...

salam..
selamat berpuasa

 
blog design by suckmylolly.com

Template Modified and Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates